Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Kicsik és nagyok együtt vettek részt a Fuss, ússz, kerékpározz versenyén a hétvégén. Míg a gyerekek az Ürge-mezei park tavait sétálták körbe szüleikkel, illetve óvónőkkel, addig a felnőttek több kilómétert is lefutottak, volt aki komótosan, volt aki kész profi módjára. A programon azonban nem az idő, hanem a távok teljesítése volt az elsődleges. Az évről-évre egyre népszerűbb eseményen a szép időnek köszönhetően szép számmal vettek részt a mozogni szerető paksiak.

Szerencsétlenül járt az őz és annak a Peugeot 206 típusú személygépkocsinak a sofőrje is, amely elé tegnap a 6-os úton kiugrott az állat Paks közelében. Bár a sofőr fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte. A balesetben személyi sérülés nem történt, az autóban keletkezett anyagi kár mintegy félmillió forint, tájékoztatott a rendőrség.

Országos futballdöntőbe jutott az I. István Szakképző Iskola diákjaiból álló labdarúgócsapat. A tanulók április másodikán játszottak megyei diákolimpia döntőt Szekszárdon: a Paks-Szekszárd mérkőzésből a paksiak kerültek ki győztesen, így ők jutottak tovább az országos döntőbe. Az iskolához kapcsolódó további hír, hogy az intézmény április 4-én immár 13. alkalommal rendezi meg hagyományos diáktalálkozóját, amelyre a paksi és a környékbeli szakképző iskolák tanulóit is várja.

Újra indul az Öregfiúk Labdarúgó Bajnokság Pakson. A versenyre április 11-ig jelentkezhetnek a csapatok a nevezési lap pontos kitöltésével, valamint a nevezési díj befizetésével az Atomerőmű SE sportcsarnok titkárságán. Az öregfiúk bajnokságra a nevezés alsó korhatára 33 év, további részlet a versennyel kapcsolatban az ase.hu honlapon olvasható.

Ismét számos éremmel tértek haza az Atomerőmű SE dzsúdósai a junior országos bajnokságról április elsején Piliscsabáról. Pupp Réka és Szigetvári szilárd ismét elhódította a legjobbnak járó díjat, Őri Felicián és Kárpáti Gábor súlycsoportjukban második, Kiss Vivien és Ömböli Renátó pedig harmadik helyezést értek el.

A Paksi Vízmű Kft. víz világnapjához kapcsolódó rajzpályázatának tárlata nyílik meg ma 14 órakor a kulturális központ panoráma kiállítójában. A programot megnyitja Gaál Zoltán, a Paksi Vízmű Kft. ügyvezetője, verset mond Vidákovics Sámuel.