Mit nézzünk a hétvégén?

A védhetetlen című feliratos akciófilmet vetítik április 15-én 19 órakor a kulturális központ színháztermében. A történet szerint Matt Weston egy eldugott, eseménytelen fokvárosi poszton teljesített szolgálatot az elmúlt években. Noha már nagyon szeretne teljes képesítésű ügynök lenni, és várja, hogy bizonyíthasson, egyelőre be kell érnie azzal, hogy őrzi a CIA védett házát. A ház első és egyetlen lakója viszont a legveszélyesebb ember, akivel valaha találkozott. Tobin Frost csaknem egy évtizeden át sikeresen bujkált üldözői elől. A CIA egyik legjobb ügynöke, a volt hírszerzőtiszt katonai információkat adott el mindenkinek, akinek volt elég pénze. És most visszatért a rezervátumba, egy titokkal. Ahogy Frostot beszállítják kihallgatásra, zsoldosok érkeznek, és ízekre szedik Weston védett házát. Az őrnek és a rabnak éppen hogy sikerül megmenekülnie.

Jó hangulatú bulival várja a zenekedvelőket hétvégén a Café Bongó is, ahol a Veracruz lép fel szombaton 22 órától. Az 1998-ban alakult együttes mára az ország egyik legkeresettebb partyzenekara lett és változatos repertoárjával minden korosztály számára igényes zenei produkciót nyújt.

Kiváló időtöltésnek ígérkezik az aktív kikapcsolódást pártolók számára a dunakömlődi faluház hétvégi programajánlója: április 13-án 18 órától táncház lesz a Szaggató zenekarral, Kosnás Árpád vezetésével. Április 14-én pedig pingpongozni és csocsózni várják az érdeklődőket 17 órától.

Séta az egészségért címmel szervez programot az Öko Munkacsoport Alapítvány a mozgásszerető embereknek április 14-én, szombaton. A séta útvonala a Petőfi utca, Hidegvölgy, Vörösmalom-tó, majd Dunakömlőd és Paks, a jelentkezők a Petőfi utca elején gyülekezhetnek 14 órakor.

Az Atomerőmű Sportegyesület és a Paksi Sportegyesület Szabadidő Szakosztálya szervezésében kerül megrendezésre a Gyűjtsd a kilométereket! elnevezésű többpróba verseny április 15-én. A próbák a gyaloglás, a futás, a kerékpározás és az úszás, a szombati megméretésre ezúttal bringára kell pattannia a vállakozó szellemű nevezőknek. A jelentkezők 9 órától gyülekezhetnek az ürgemezei faháznál saját kerékpárjukkal. A sportkedvelők számára jó hír, hogy szombaton 15 órakor az MVM Paks és a Loki csap össze 15 órától a Fehérvári úti stadionban, 18 órakor pedig a Körmend és az ASE vív csatát idegenben.