Mit nézzünk a hétvégén?

A Kémes hármas című amerikai akció-vígjátékot vetítik vasárnap 19 órától a kulturális központ színháztermében. A sztori szerint két tökéletesen kiképzett   ügynök és régi jó cimbora megzavarhatatlannak tűnő kapcsolatát alaposan felkavarja, hogy mindketten fülig beleesnek ugyanabba a csajba. Máskor a versengés ritkán fajul tovább néhány pofonnál: ám ebben a speciális esetben fel kell készülnünk valami egyébre: a vetélkedő szerelmesek nemcsak jól ismerik egymást, de a világ legveszélyesebb szervezetének jól kiképzett titkos ügynökei is. A szerelmi torzsalkodást így aztán fegyverdörgés kíséri, ami miatt majdnem egész New York romokban hever.

A Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett roma önkéntes napra várják az érdeklődőket a közösségi házba április 21-én, szombaton 14 és 19 óra között a közösségi házba. Míg az önkéntesek – a szülők – a kertet rendezik, addig a gyerekek aszfaltrajzoló versenyen, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ezt követően közös főzés, eredményhirdetés, díjátadás és táncház várja a programban résztvevőket. A rendezvény alatt a Magyar Vöröskereszt Paks Városi – Kistérségi Szervezetének támogatásával a roma önkormányzat ruhaosztást szervez délután kettőtől öt óráig a Dunapart utcai közösségi házban.

Kerékpáros teljesítménytúrát szervez a Demeter Egyesület április 22-én három kategóriában. Az indulók megmérethetik magukat a 25, 50, vagy akár a 60 kilométeres távon is, a jelentkezőket reggel 7 órára várják a ASE csarnok elé. További információ a nevezésről a Demeter honlapján.

Április 20-22. között rendezik meg a XV. Szilárd Leó Fizikaverseny döntőjét, amelyre hagyományosan Pakson az Energetikai Szakközépiskolában kerül sor. A versenyre idén 41 iskola 402 tanulója jelentkezett. Az országos döntőbe 30 tanulót hívott be a versenybizottság, akik a modern fizika témakörében adhatnak számot tudásukról.