Hírek röviden

Június elsején ünnepli 15. születésnapját a Paksi Kertbarát Egyesület a paksi városháza nagytermében. A város polgármestere mond köszöntőt az ünnep alkalmából, ezután a Vetővirág zenekar zórakoztatja a megjelenteket.

Ahogy korábban megírtuk, módosult a paksi parkolási rendelet a képviselő-testület május 23-i ülésén született döntés értelmében. E szerint időkorlátos parkolási zónát alakítanak ki a már meglévők mellett a Báthory utca-Villany utca-Hattyú utca közötti szakaszon, illetve az Újtemplom utca 17-19., és a 25-27. szám előtti parkolóknál.

Nagy sikerrel ért véget az Atomerőmű Horgászegyesület maratoni horgászversenye: a 12. alkalommal meghirdetett vetélkedő 42 órán át tartott. 36 csapat nevezett, így összesen 108 ember horgászott folyamatosan, a legjobbnak járó elismerést pedig a Marosi-Marosi-Sebestyén trió zsebelhette be.A Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesület közgyűlést tart május 30-án. A napirendi pontok között a választmány beszámolója, a közhasznúsági jelentés tárgyalása, az ellenőrző bizottság beszámolója, valamint a Tarisznyás Györgyi-díj átadása szerepel, írja a fortunaradio.hu.

A Tolna megyei csapatok bizonyultak az egyik legügyesebbnek a hétvégén rendezett MINI-KRESZ Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud országos vetélkedőn Budapesten. Megyénket Paks és Dombóvár képviselte, a gyerekeknek elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adnia a vetélkedőn, többek között kerékpáros akadályverseny keretében.