Hírek röviden

Egy paksi lakost ütöttek el Szekszárdon: a kerékpáros balra kanyarodva a belső sávba való besoroláskor nem biztosított elsőbbséget a mögötte azonos irányban, már belső forgalmi sávban haladó személygépkocsinak és összeütköztek. A baleset következtében a szerencsétlenük járt biciklis 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, tájékoztatott a rendőrség.

Három élvonalbeli klub, a Lombard, az MVM Paks és az NB I-be most feljutott Eger is érdeklődik Maróti Béla, a Ferencváros védekező középpályása iránt, írta meg a pespifoci.hu. Maróti Bélának ugyan még egy évig élő szerződése van a Fradival, de kölcsönbe vagy akár végleg is elengednék a zöld-fehérek labdarúgóját.

A Magyar Örökség Díjas Kóka Rozália Napsugárkisasszonyok2. című könyvét mutatják be június 11-én 18 órakor a kulturális központ könyvtárának olvasótermében. Az interjúkötetet, amelyben tíz bátor, viszontagságokat megélt asszony életútját követheti végig az olvasó, G. Kovács László történész, műfordító ajánlja.Tehetségkutató felvételit hirdet a TiniTüsik csapata olyan 8 és 17 éves közti fiatalok számára, akik szeretnek énekelni és színpadon szerepelni. A felvételi időpontja június 10-e 10 óra, bővebb információ a www.sunigyermekkucko.hu honlapon.

Idén Bátaszéken rendezi meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltószövetség a megyei tűzoltók versenyét június 8-án és 9-én. A nagy hagyományokkal rendelkező tűzoltóverseny első versenynapján a készenléti szolgálattal rendelkező hivatásos, valamint az állandó készenléti szolgálatot ellátó erőmű létesítményi tűzoltóság csapatai mérik össze ügyességüket. A második napon az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai mérkőznek meg egymással, így összesen 36 csapat verseng majd a két nap alatt.