Felmérik a gyümölcsösöket

Június 1. és november 30. között zajlik országszerte az alma-, körte-, kajszi- és őszibarack-ültetvények statisztikai célú felmérése. A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott összeírók keresik fel Pakson is azokat az ültetvényeket, amelyeket előzetesen adatgyűjtésre kijelöltek. A szakemberek a helyszínen töltik ki azt a kérdőívet, ami az ültetvény jellemzőit méri fel. A KSH kéri, hogy segítsék munkájukat a feladatuk elvégzéséhez szükséges információk megadásával, illetve biztosítsák számukra, hogy a zárt területekre bejussanak.

Minderre az agrárgazdaság megalapozott irányításához, ezen belül az értékesítés és az export tervezéséhez, a fejlesztési koncepciók kidolgozásához van szükség, illetve a közösségi támogatások elnyeréséhez alapvető követelmény, hogy pontos ismeretekkel rendelkezzenek az egyes gyümölcsfajok termelésének jellemzőiről.

A törvény alapján a gyümölcsfával betelepített területek használói kötelesek az összeíráshoz adatot szolgáltatni. A kérdőív megtekinthető a KSH internetes honlapján (www.ksh.hu).