Hírek röviden

Áramszünet lesz július 27-én 8 órától várhatóan 16 óráig a Vácikában, a teniszpályák mögötti területen. A tervezett áramszünetekről részletes felvilágosítást találnak a www.eon.hu honlapon.

A Demeter Egyesület várja azok jelentkezését, akik augusztus 4-én éjszaka szívesen indulnának terepi kerékpározásra. A jelentkezőnek terepre alkalmas kerékpár, a szereléshez szükséges eszközök, pót belső, világítás, fejvédő és láthatósági mellény kell majd. Szükség esetén sátorozási lehetőséget biztosítanak. A 25-30 kilométeres túra a dunakömlődi halászcsárda parkolójából indul 21 órakor. További információ kérhető a 20/211-04-02-es telefonszámon.

Határszemlékkel kezdődött a parlagfűvel fertőzött területek ellenőrzése Tolna megyében, ahol tavaly mintegy 200 ezer hektáron észlelték az allergén gyomnövény jelenlétét, adta hírül a fortunaradio.hu. Az ellenőrzéseket a Tolna Megyei Kormányhivatal Földhivatalának öt mezőgazdásza végzi. vetett 110 ezer hektárt is veszélyezteti ez a gyomnövény. A parlagfűvel borított területek tulajdonosait 15 ezertől ötmillió forintig terjedő bírsággal sújthatják.