Hírek röviden

Áramszünet lesz július 27-én 8 órától várhatóan 16 óráig a Vácikában, a teniszpályák mögötti területen. A tervezett áramszünetekről részletes felvilágosítást találnak a www.eon.hu honlapon.

Vadregényes körülmények várnak mindazokra, akik július 28. és augusztus 19. között részt vesznek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja által szervezett kenutúrán. A különleges állat- és növényvilágot bemutató kirándulás a Sión, a Dunán és mellékágain halad a Gemenci erdő szívében. A túrázók Pörbölyről az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevőket szakavatott gemenci túravezetők kísérik végig. A túra hossza a vízállástól függően 25-30 km. Nem kevésbé izgalmas a paksi Demeter Egyesület által szervezett éjszakai kerékpártúra sem. A résztvevők augusztus 4-én a dunakömlődi halászcsárdától indulnak a 25-30 kilométeres kirándulásra, amelyhez továbbra is bárki csatlakozhat. Érdeklődni a 20/211-0402-es telefonszámon lehet Decsi Bélánál.

Már zöldszámon is bejelenthetők a parlagfűvel szennyezett területek, tájékoztatott a Tolna Megyei Kormányhivatal. A parlagfűvel kapcsolatos lakossági bejelentéseket a 06-80/205-405-ös ingyenes számon fogadják a szekszárdi kormányablak munkatársai munkanapokon 8 és 20 óra között.