Pályázat vállalkozóvá válás támogatására

Idén második alkalommal hirdet pályázatot a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésére. A pályázaton az vehet részt, aki a pályázat benyújtását közvetlenül megelőzően a munkaügyi központ által legalább három hónapja folyamatos álláskeresőként nyilvántartott vagy rehabilitációs ellátásban/járadékban részesül. A pályázónak vállalnia kell, hogy önmaga foglalkoztatását egyéni vállalkozóként vagy társas vállalkozáshoz csatlakozva, esetleg mezőgazdasági őstermelőként oldja meg. A Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének Tolna megyére meghatározott, e célra elkülönített pénzügyi kerete 28 millió forint.

Ebből a nyertes pályázók legfeljebb hathavi időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A pályázat folyamatosan, legkésőbb november 30-ig nyújtható be a pályázó lakóhelye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen. A pályázatok elbírálásáról a munkaügyi központ kirendeltségének vezetője mérlegelési jogkörben, a pályázat benyújtását követően, legfeljebb 30 napon belül dönt.

A részletes pályázati egységcsomag térítésmentesen vehető át a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának kirendeltségein, ahol a pályázattal kapcsolatban további információ is kérhető, illetve letölthető ide kattinva.