Három keréken a londoni olimpiára: motorosok és olimpikonok köszöntése

A polgármesteri hivatal előtti téren az önkormányzat részvételével köszöntik este 18 órakor a Pannónia-expedíció tagjait, az ünnepélyes fogadásra nem csupán a családokat, barátokat várják, hanem az utazóknak szurkoló motorbarátokat is. Az eseményen a kalandorok mellett két olimpikonunkat, Bor Barnát és Csoknyai Lászlót is köszönti Hajdú János polgármester.

Aki a vándorokkal szívesen motorozna egyet közösen, azt Gábor és Bence 17 órára várja a dunaföldvári Shell kútnál, hogy onnan induljanak együtt Paksra, ahol a Szent István téren szintén csatlakozhatnak a szimpatizánsok 17 óra 45 perckor.

A Pannónia-expedíció tagjai, Treszl Gábor és Hunyadi Bence még június 23-án indult útjára és sikerrel vette az akadályokat, oldalkocsis motorkerékpárjukkal eljutottak az idei olimpiai játékok helyszínére, Londonba, ahol a magyar sportolókat buzdították. Az Afrika partjait is megjárt expedíció mintegy 12 ezer kilométer megtétele után ér haza, az eseményre mindenkit várnak a polgármesteri hivatal elé, hogy együtt üdvözöljék a nem mindennapi túra résztvevőit.

A világjáró fiatalok már tegnap éjszaka Magyarországra értek, Oroszlányban szálltak meg két motoros barátjuknál, Licskó Istvánnál és Mészáros Gábornál. Innen folytatják ma útjukat Székesfehérvárra, ahol ahogy már korábban hírt adtunk róla, a túra feszültségeinek levezetésére 4000 méter magasból kiugranak egy repülőgépből. Bence és Treló elárulták, a kalandos utat az élet óriási ajándékának tartják, de az élmények ellenére most már mindennél jobban vágynak haza. Az utazókat pénteken egyébként a Fábry-show felvételére is várják.