A pszichiátrián vizsgálják a rongálót

Forrás: Paksi Rendőrkapitányság

Ahogy korábbi rövidhírünkben tájékoztattunk, négy autót rongált meg és a városháza kilenc ablakát is betörte az a paksi fiatalember, aki a polgármesteri hivatal parkolójában dühöngött vasárnap délután. A férfit a rendőrök megfékezték, majd az ügyeletes orvos a pszichiátriára utalta, ahol jelenleg is kezelik.

Vasárnap délután érkezett lakossági bejelentés a paksi rendőrkapitányságra arról, hogy egy férfi autókat rongál meg a városháza mögötti parkolóban. A helyszínre érkező rendőrök tetten érték a 26 éves paksi fiatalembert, aki négy gépjármű ablakait betörte, a tetejükön ugrálva a karosszériát is károsította, emellett az eszközként használt kővel a hivatal földszinti irodáinak ablakai közül kilencet bezúzott. A dühöngő nem tanúsított ellenállást, zavartnak tűnt és össze-vissza beszélt, ezért az ügyeletes orvos javaslatára a szekszárdi Balassa János Kórház pszichiátriai osztályára szállították, ahol azóta is kezelik. Heisler Judit, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint az önkormányzat tulajdonában lévő két személygépkocsiban körülbelül egymilliós, a Paksi Kistérségi Televízió két autójában pedig mintegy 300 ezer forintos kár keletkezett.

A fiatalembert elmeszakértő bevonásával vizsgálják, majd a pszichiátriai szakvélemény ismeretében folytatódik az eljárás. A rendőrkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk azt is, hogy pszichiátriai kezelés alatt álló randalírozóval szemben az elmúlt években nem kellett eljárniuk a rendőröknek Pakson, ittasság miatt kárt okozóval szemben is csak néhány alkalommal.