Elkészült az inkubátorház

Végéhez ért a paksi ipari park területén az induló vállalkozásokat segítő Paksi Inkubátor- és Akcelerátorház építése. Az utolsó simítások elvégzése után a kivitelező Paks 2011 Konzorcium szerződés szerinti határidővel készre jelentette az EU-s pályázatból készülő inkubátorház építését. Az építkezés 2011 novemberében kezdődött és 2012 augusztusában fejeződött be.

A beruházó Paksi Ipari Park Kft. a műszaki átadás-átvételt követően elindítja a használatbavételi eljárást. Az építési -és szakhatóságoktól kapott engedélyek birtokában, várhatóan 2012 októberétől várja a bérlőket az inkubátorház, amely induló vállalkozások működésének első éveit segíti majd szolgáltatásaival. A 2500 négyzetméter alapterületű inkubátorház rugalmas kialakítású, az igényekhez igazodó méretű csarnokokat, modern irodákat, és üzleti szolgáltatásokat biztosít számukra.

Az inkubátorház építéséhez a Paksi Ipari Park területén az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében nyújtott be pályázatot a Paksi Ipari Park Kft. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege közel 200 millió forint.

Ahogy Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője elmondta, egy modern, de környezetbarát, minden igényt rugalmasan kielégítő, és fenntartható infrastruktúra kialakítása a cél, mely a paksiak és a környékbeliek számára munkalehetőséget biztosít a jövőben.