Ungvári Miklós is tatamira lépett az ürgemezei strandon

Fotó: Molnár Gyula

20 sportág jeles képviselője volt jelen a péntek-szombati Nagy Sportágválasztón a paksi ürgemezei strandon. A program első napján az általános iskola tanulói vettek részt, szombaton pedig a családosok látogathattak ki az ingyenes rendezvényre. A hagyományos sportágak mellett olyan különlegességeket is kipróbálhattak az érdeklődők mint a bocsa, a vitorlázás, a búvárkodás, a teke vagy az íjászat.

A rengeteg kipróbálható mozgásforma mellett a paksi rendezvény különlegessége volt, hogy a helyszínen olimpiai, világ- és Európa-bajnok élsportolókkal, igazi példaképekkel is találkozhattak a látogatók, akiknek egyebek mellett Kovács Antal, Kozmann György és Ungvári Miklós ezüstérmes olimpiai cselgáncsozó segített az adottságaiknak megfelelő sport kiválasztásában.

Az ürgemezei strandfürdő adott otthont pénteken az Atomfutás elnevezésű sportrendezvény sajtótájékoztatójának is. Ide érkezett meg az a staféta – élsportolókkal, olimpikonokkal és a diákokkal -, amely minden paksi iskolába eljuttatta az esemény meghívóját. A futóversenyen ugyanis lesznek gyermekszámok is amellett, hogy maratoni – vagyis stílusosan marAtomi –távokat futhatnak majd a nevezők érintve a város szinte minden nevezetességét, látványosságát. Az Atomfutás ráadásul szorosan összekapcsolódik a város hagyományos programjával, a Kenyér-, hal – és bor ünnepével is, így igazi kuriózumnak ígérkezik.

A pénteki sajtótájékoztatót dr. Kovács Antal, a szervező Atomerőmű SE elnöke, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Scheffer István, az Atomfutás főszervezője, BSI futónagykövet és Paks Város Önkormányzatának turisztikai referense, Czink Dóra tartották.

Fotó: Molnár Gyula