Hírek röviden

Ingyenes előadás és testösszetétel mérés lesz kedden 17 óra 30 perckor a Pákolitz István Városi Könyvtárban. A programon olyan kérdésekre kaphat választ az érdeklődő, hogy hogyan lehet súlyt csökkenteni és energiát növelni csodaszerek, szenvedések és jojó-effektus nélkül vagy miért nem működnek mindenkinél a divatdiéták.

15 kilométeres őszi gyalogtúrát szervez a Demeter Egyesület a Pilisbe szeptember 15-én. Az útvonal Dömös, Vadálló-kövek, Prédikálószék, Tüskés-hegy és Pilisszentlászló, indulás reggel 7 órakor lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójából. Jelentkezni Török Erzsinél (20/31-44-615) és Kiss Mariannál (20/260-13-64) lehet.

A Magyar Örökség díjas néprajzkutató, Molnár V. József tart előadást Ki a magyar, mi a magyar? címmel szeptember 11-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Paks Városi Szervezete szeptember 11-12-én 9 és 16 óra között a paksi kulturális központban. A szervezők kérik, hogy a véradók személyigazolványt és TAJ-kártyát vigyenek magukkal. A donorokat a helyi pékségek felajánlásának köszönhetően friss krumplispogácsával vendégelik meg.