Hírek röviden

Ismét Zöldfülű játszóházat szervez a paksi Ökocsiga Közhasznú Egyesüle és az ASE Szabadidő Szakosztálya szeptember 15-én 10-16 óráig. A belépő egy darab PET palack (taposás nélkül), a program fő témája a paksi Ürgemező természeti értékei lesznek. A rendezvényen kézműves foglalkozások, tűzoltók, kukás autó és babasarok várja a gyerekeket, a szülőknek pedig sörkollektor és komposztálási bemutatót tart a szekszárdi Zöldtárs Alapítvány. Mindemellett a kicsiknek Tengeri Attila zenés interaktív családi műsort ad, valamint Csernik Szende székely lábbábos mond mesét.

A szekszárdi szüreti napok kísérő rendezvényeként szeptember 22-23-án rendezik meg a DIGI24 FilmMaratont. A vasárnapi program részeként igazi különlegességnek ígérkezik azoknak a rövidfilmeknek a vetítése, amelyekkel magyar alkotók értek el sikereket világversenyeken és hazai fesztiválokon. Bemutatásra kerül a világ egyik legnívósabb fesztiválján, Cannesban helyezést elért telefonnal készített magyar film, egy tavaszi országos játékban győztes szekszárdi diák filmje, valamint a Dél-Dunántúl legújabb imázsfilmje is, de látható lesz a paksi alkotópáros, Babai István és Kövi Gergő Suzie című kisfilmje is, ami legutóbb a BuShon mérette meg magát.

Tehetségkutató felvételit hirdet a Süni Gyermekkuckó. A válogatóra 8-20 éves korig várják azokat a fiatalokat, akik színpadi kiállásukat és énekhangjukat szeretnék fejleszteni. A felvételi időpontja szeptember 16-a 10 óra.

Szeptember 1-jétől november 30-ig a Paksi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Alosztályán az engedélyügyön (fegyver, személy- és vagyonvédelem) az ügyfélfogadási idő az alábbiak szerint alakul:

  • hétfő 8-12 óra
  • szerda 8-12 és 13-16 óra
  • péntek 8-12 óra