A Bikini lép fel a Kenyér-, hal- és borünnepen

Fotó: Paksi Hírnök archív

Már hagyományosnak tekinthető a Kenyér-, hal- és borünnep, hiszen harmadik alkalommal kerül megrendezésre városunkban. Idén tovább bővült a programkínálat, hiszen az Atomfutás révén a sport is helyet kapott az események sorában. A rendezvény szeptember 14-15-én több helyszínen zajlik: péntek délután térzenével kezdődik az Erzsébet Nagy Szálloda előtt, s a Duna megkoszorúzása után a Sárgödör téren folytatódik. Itt a zenés programok mellett a gasztronómiáé és a nyitott pincéké a főszerep, csakúgy mint másnap délelőtt, amikor főzőverseny zajlik a présházak övezte téren. Szeptember 15-én, szombaton délelőtt 11 órakor rajtol az Atomfutás az ASE csarnok melletti térről, ahol egész nap gyerekprogramokkal várják a fiatalokat, de lesz többek között egészségpont, helyi termékek piaca és ősi mesterségek bemutatója is. A színpadon fellépők sorát este 7 órakor a Bikini együttes koncertje zárja.

A paksi Kenyér-, hal- és borünnep célja, hogy megmutassa a Pakson nagy múltú halászat, borászat és pékmesterség hagyományait, ezért a kétnapos programon a kulturális rendezvények mellett a gasztronómia is főszerephez jut. Az ünnep szeptember 14-én 17 órakor a finnországi Loviisa Big Band együttes térzenjével kezdődik az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren, majd a Duna megkoszorúzásával folytatódik, ahonnan fáklyás menet indul a Sárgödör térre lovaskocsis felvezetéssel. A pincefaluban kellemes zene mellett nyitott pincék és gasztonómiai ínyencségek várják a vendégeket, a péksütemények mellett a Tolnaricum üzlet finomságaival. A rendezvény ideje alatt 16 órától oldtimer busz (Ikarus 55) járja a várost.

Másnap indul a halételek főzőversenye, illetve az Atomfutás, a programra ellátogatókat az ASE csarnok mellett és a Sárgödör téren is színes rendezvények várják.