Mit nézzünk a hétvégén?

A diktátor című amerikai vígjáték forog a vásznon pénteken 19 órakor a kulturális központ színháztermében Megan Fox és Sachsa Baron Cohen főszereplésével. A XXI. század egyik, ha nem a legjelentősebb komikusa egyáltalán nem szívbajos – nyolcvanhárom percnyi filmidő alatt beszól mindenkinek, aki él és mozog: megkapja a magáét az arab, a zsidó, a kínai, a feminista, a zöld, a meleg, a jogvédő, a demokrácia és az autokrácia, vagy éppen Hollywood. És lehet, hogy épp ez a titka Cohennek: politikailag tökéletesen inkorrekt, ám attól, hogy mindenkiből egyenlő mértékben csinál hülyét, politikailag nagyon is korrektté válik: a kisszerűség, a butaság, a túlzásba vitt identitástudat és harcosság összeköti a zsidót és az arabot, a zöldet és a nagytőkést, a férfit és a nőt.

Forrás: fanpop.com

Magyarországon immár 20 éve ünnepeljük a szoptatás világnapját. Ebből az alkalomból szeptember 14-én a paksi Védőnői Szolgálat is ingyenes rendezvénnyel készül a kulturális központban. 10 órakor Papp Katalin területi védőnő tart szakmai előadást az anyatej hasznosságáról, amit babajóga bemutató követ. A programok alatt különböző standokon ökopelenka bemutatóval, babamasszázzsal, táplálkozási tanácsokkal és hordozó eszközök bemutatójával várják az érdeklődőket.

Hétvégén startol az Atomfutás, amelynek versenyközpontja, illetve a rajt és a cél az Atomerőmű Sportegyesület csarnoka mellett felállított sátorban lesz, ami már a napokban elkészült a tágas zöldterületen. Ugyanerre a helyszínre költözik szombaton a város önkormányzatának már hagyományos programja, a Kenyér-, hal- és borünnep, ami idén a sportrendezvény köré szerveződik. Előbbi célja, hogy megmutassa a Pakson nagy múltú halászat, borászat és pékmesterség hagyományait, ezért a szeptember 14-15-i programon a kulturális események mellett a gasztronómia is főszerephez jut. A két programról részletes tájékoztatóinkat a következő címre kattintva olvashatja.

A Mindenki szereti a bálnákat című amerikai romantikus drámát vetítik vasárnap 19 órakor Drew Barrymore és John Krasinski főszereplésével a kulturális központban. Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterről és egy Greenpeace aktivistáról, akikhez a két rivális nagyhatalom is csatlakozik, hogy megmentsenek egy szürkebálna családot, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

A Siófok együttesét fogadja az MVM Paks NB I.-es labdarúgócsapata az OTP Bank Liga
következő fordulójában szombaton 16 órakor a Fehérvéri úti stadionban. A mérkőzést
felvételről 16-án vasárnap, majd 17-én hétfőn láthatják a TelePakson 17 óra 30 perces kezdéssel.