Hírek röviden

Kutatók éjszakáját tartanak a Vak Bottyán Gimnáziumban szeptember 21-én. Több szakterület mutat be kísérleteket, tart előadásokat, de lesz sakkszimultán is, valamint retró koncert a díszudvaron. Korosztálytól függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kiállításaink őrzéséhez önkéntes munkára keres szabadidővel rendelkező érdeklődőket a Csengey Dénes Kulturális Központ. Bővebb információ és jelentkezés Halász-Tisza Veronikánál kérhető a 06-75/830-357-es számon, valamint az ifjusagi@paksivmk.hu e-mail címen.

Egész hónapban látogatható a Csengey Dénes Kulturális Központ nagykiállítójában az AlternArt Művészeti Egyesület legújabb kiállítása, amelynek megnyitóját a múlt héten tartották. A 2007 év elején, Paks AlternArt Művészeti Egyesület néven alakult civil szervezetet különböző művészeti ágakban önmagukat megvalósító, kreatív emberek alapították, a mostani tárlat is ezt a sokszínűséget tükrözi.

A DEMETER Egyesület 2010-ben elindított Országos Kéktúra programja elérte a Dunát, a változatlan lelkesedéssel és kitartással bíró csapat most a Visegrádi-hegységben, a Pilisben és a Budai-hegységben járja végig a kék sáv által kijelölt utat. Mindhárom hegység kedvelt kirándulóhely, több száz kilométernyi jelzett turistaúton lehet gyalogolni. Az OKT 5. szakaszon a legszebb 100 kilométeren gyalogolnak végig a résztvevők. Indulás október 1-jén lesz, jelentkezni Török Erzsébetnél (20/314-46-15) vagy Adorján Józsefnél (75/507-873) lehet.