Mit nézzünk a hétvégén?

Forrás: cinestar.hu

A Hófehér és a vadász című amerikai akciófilmet vetítik pénteken 19 órától a kulturális központ színháztermében Kirsten Stewart és Charlize Theron főszereplésével. Mostanában igen felkapott téma a Grimm testvérek klasszikusa, azonban Rupert Sanders inkább a történet sötét oldalát fogta meg. Az eredeti történetet némileg átírva Hófehérkéből nem csak a vidék legszebb, de a legbátrabb ifjú hölgye válik, akit a vadász megtanított a harc művészetére, így szívéért vérremenő harcot képes vívni. Látványos akció-kalandfilm lenyűgöző szereplőgárdával, a gonosz királynő szerepében a képen látható Charlize Theron játszik.

Az egy évvel ezelőtt elhunyt paksi lovas, Aradi István emlékére fogathajtó versenyt rendeznek Pakson szeptember 23-án az Ürgemezőn a Lengyel focipályán. A fogathajtás első fordulója 9 órakor kezdődik, ezt délben csikósbemutató követi. A fogathajtás második fordulója után 15 órakor hátas lovak ügyességi versenye, majd western bemutató lesz. A program látogatása ingyenes.

Kutatók éjszakáját tartanak a Vak Bottyán Gimnáziumban szeptember 21-én. Több szakterület mutat be kísérleteket, tart előadásokat, de lesz sakkszimultán is, valamint retró koncert a díszudvaron. Korosztálytól függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotó: Paksi Hírnök archív

Lovasok és fogatosok, valamint a kisbíró kíséretében indul szombaton 13 órakor a dunakömlődi szüreti menet, amelynek minden állomásán, egyebek mellett a présházsoron is helyi borokkal kínálják majd az érkezőket. Hagyomány Dunakömlődön a szürethez kötődő versenyek, pályázatok kiírása is: idén a programokhoz kapcsolódóan meghirdetik a szüreti sütemények versenyét, valamint a legfinomabb szilvalekvár címért is lehet indulni. Az egész napos vigadalmon sorra váltják egymást a fellépők a színpadon, az eseményt este 6 órakor a Tűzvirág Táncegyüttes zárja, majd 20 órától hajnalig tartó bál indul, ahol a Manzinger zenekar húzza a talp alá valót.

Három eseményre várja szeptember 21-én a képzőművészet kedvelőit a Paksi Képtár. 17:30-kor Szíj Kamilla Szüntelen vonal című tárlatát a Műértő főszerkesztője, Andrási Gábor művészettörténész nyitja meg. Ezt követően az I. Paksi Képző- és Iparművészeti Tárlat nyílik meg, a kiállítást Hajdú János polgármester méltatja. Végül 19 órakor Rényi András művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe Várnai Gyula képeit, a kiállítás a Véleménybarát termék címet kapta.