Több rendőr lesz az utcákon

Jövő hónaptól több gyalogos rendőr lesz az utcákon, így tovább javulhat az emberek biztonságérzete, számolt be szeptember 24-én a városházán egy lakossági fórumon Kuti István. A rendőrség részére a közbiztonság javítását célzó konzultációs fórumok megtartását írta elő az Országos Rendőr-főkapitányság, ennek keretében tartott tájékoztatót a paksi kapitányságvezető a bűnügyi, közlekedésbiztonsági helyzetről és az iskolakezdéssel kapcsolatos feladatokról.

Október elsejétől a gépkocsis járőrök mellett a gyalogos jelenlét is megnő és mivel a helyi rendőrség adottságai javultak az utóbbi időben, ehhez a létszám is adott, tette hozzá Kuti István. Kitért arra is, hogy az iskolai tanévkezdést az iskolarendőr programmal és az iskolába jutás biztonságának erősítésével is segítik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság utasítására egyébként Tolna megyében az elkövetkezendő másfél hónapban fokozott ellenőrzést tartanak. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő szabálysértésekre, mint például a gyorshajtás, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása és az ittas vezetés.