Nőhet a hatékonyság – uniós forrásból bővített a társaság

Forrás: Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.

A Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. 11,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 29,6 millió forint összköltségvetésű beruházásból új eszközöket szereztek be Pakson a hatékonyabb működés érdekében.

A megvalósult fejlesztéssel lényegesen javultak a társaság kondíciói és a hibaelhárítási-építési tevékenységek hatékonysága, mivel a beszerzett kotró-rakodó géppel lényegesen gyorsabb a feladatok elvégzése, valamint a kisebb ipari eszközökkel (döngölő, aszfaltvágó, bontókalapács, szivattyú) is hatékonyabban lehet dolgozni.

Emellett informatikai tárgyú fejlesztésre is sor került. A munkaszervezeten belüli informatikai fejlesztésekkel, irányítástechnikai, vállalatirányítási rendszerek bevezetésével egy technikai és gondolkodásbeli szemléletváltozást várnak, amely szintén pozitív irányba befolyásolhatja a cég működési hatékonyságát, tájékoztatott dr. Hanol János, a cég szervezési és kommunikációs osztályvezetője. A térinformatikai szoftver, a bevezetésre kerülő munkalap nyilvántartási rendszer is ezt a szemléletváltozást kívánja elérni azzal a céllal, hogy a napi munka hatékonyabb szervezésével növelhető legyen a szolgáltatás színvonala.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló tavalyi törvénymódosítás értelmében megfelelő szakmai felkészültségű és méretű, valamint hazai tulajdonú önkormányzati, illetve állami tulajdonú üzemeltető szervezetek lehetnek a jövőben víziközmű szolgáltatók. A Paksi Vízmű Kft. átszervezése után Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. néven folytatja a víziközmű szolgáltatási alaptevékenységet, amely az ivóvíztermelést és ivóvízellátást, valamint a szennyvízelvezetést és tisztítást foglalja magába. További tevékenységként végzi a paksi strand üzemeltetését, a csapadék-csatorna hálózati karbantartását, belvíz-mentesítést, laboratóriumi vízminőség vizsgálatot, valamint ipari és építőipari munkákat.