Mit nézzünk a hétvégén?

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót. A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat, szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak. A táncos tehetség a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot és minden idők legfiatalabb ír sztepptáncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel. Társulata pénteken 19 órakor ad műsort a Csengey Dénes Kulturális Központban.

A Madagaszkár harmadik részét vetítik vasárnap 17 órakor a kulturális központ mozijában. A jól ismert sztori szerint Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, amit átalakítanak – Madagaszkár stílusban.

A városi egyházi kórusok hangversenyét rendezik a paksi Jézus Szíve nagytemplomban október 28-án 16 órától. A belépés a zenei estre díjtalan.

Pingpong, csocsó, társasjáték és sok más program várja a kikapcsolódni vágyó fiatalokat a dunakömlődi faluházban október 27-én szombaton 17 órától.