Hírek röviden

Fotó: TelePaks felvétel

Tolna megyében négy csoportban zajlottak a futsal diákolimpia 6. korcsoportos selejtezői, írta a paks.hu. Az ESZI, a Vak Bottyán Gimnázium és az I. István Szakképző Iskola együttesei mellett a szekszárdi I. Béla Gimnázium csapata küzdött egymással: a körmérkőzéseket követően eldőlt, hogy az ESZI együttese veretlenül kerül a decemberi megyei döntőbe.

Két alkalommal is beiskolázási tájékoztatót tart a Vak Bottyán Gimnázium: november 9-én 17 órakor a szülőket és a diákokat egyaránt várják ismerkedésre, emellett november 23-án 12:30-tól bemutató órákkal segítik a 8. osztályosokat döntésük kialakításában. Az intézmény november 24-től megkezdi hagyományos intenzív felvételi előkészítőjét magyarból és matematikából.

Forrás: ESZI

Nagy volt az érdeklődés a továbbtanulni szándékozó nyolcadikosok és a szakmaválasztás előtt álló fiatalok körében az ESZI októberi nyílt napján. Megismerkedhettek az iskola szakmaválasztékával, adottságaival, felszereltségével és a leendő diáktársakkal. Aki azonban lemaradt az eseményről, nem mulasztott el semmit, ugyanis november 22-én 16 órától ismét nyitva áll az intézmény, hogy fogadják az érdeklődő fiatalokat.

Az atomerőmű és társadalmi környezete” címmel tartanak jubileumi konferenciát abból az alkalomból, hogy húsz éve jött létre az atomerőmű 12 kilométeres körzetében fekvő települések részvételével a TEIT, azaz a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás, írta a fortunaradio.hu. A programot november 9-én rendezik Kalocsán. Az ünnepi rendezvényen a szakma meghatározó képviselői az atomerőmű bővítéséről és a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának működéséről is beszélnek majd a TEIT tevékenysége mellett.

A DC Dunakom Kft. értesíti a lakosságot, hogy a paksi hulladéklerakó az épülő hulladékkezelő központ kivitelezési munkái miatt november 9-én 14 órától november 12-én reggel 7 óráig zárva tart.