Jubileumi lemezbemutató két helyszínen

Rick Wakeman világhírű billentyűs, a Yes együttes volt tagja is fellép azon a két hazai koncerten, amelyet az idén huszadszor megtartott paksi Gastroblues Fesztivál új CD-inek és DVD-inek megjelenése kapcsán tartanak december 7-én Budapesten a PeCsában és másnap Dunakömlődön.

Az idei paksi fesztiválon is zenélt Rick Wakeman mellett Julian Sas holland gitáros játszik mindkét koncerten, rajtuk kívül december 8-án a dunakömlődi faluházban az Ismerős Arcok, a Tűzkerék XT és az Elvis emlékzenekar szerepel a programban – közölték a szervezők.

A jubileum alkalmából vaskos válogatás jelenik meg több tematikus CD-vel és DVD-vel. Külön lemezeken szerepelnek a magyar, a brit, a különböző külföldi előadók, az alkalmi formációk, valamint a templomi koncertek anyagai. A díszdobozos, sorszámozott kiadvány hat-hat CD-t és DVD-t, egy fotóalbumot és egy könyvet tartalmaz, írja a Magyar Nemzet Online. Ez kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a két koncert helyszínén árulják. A Gastroblues éves lemezbemutató koncertjeit hagyományosan a dunakömlődi faluházban tartják, idén a 20. fesztivál okán ehhez csatlakozik egy nappal korábban a PeCsa-beli est.