Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Ötven fát adtak át a hétvégén kisgyermekes családoknak a Csengey Dénes Kulturális Központban: 2005 óta minden esztendőben meghirdeti az ÖKO Munkacsoport Alapítvány az Ültess fát, életfát akciót. Ennek lényege, hogy aki a felhívásra válaszolva gyermekének „életfát” kér és vállalja, hogy elülteti és gondozza a facsemetét, annak az alapítvány ajándékoz egyet.

Egy üzlethelyiség kirakatüvegét törte be ismeretlen tettes vasárnap hajnalban Pakson a Barátság úton, amellyel 40 ezer forintos kárt okozott, tájékoztatott a rendőrség.

A PKSE II. csapata a madocsai sportcsarnokban fogadta a paksi kézilabda egyesület első számú egyletét szombaton. A házi rangadót a három alapemberét nélkülöző, tartalékos PKSE így is magabiztosan 47:25-re megnyerte. A PKSE a dávodi fiaskótól eltekintve teljesítette az őszi szezon célkitűzését és a mezőnyben kimagaslóan a legtöbb, 333 dobott góllal, +100-as gólkülönbséggel a Kecel KC mögött a második helyről várhatja a tavaszi folytatást. A PKSE II. csapata becsülettel küzd a többnyire nagyobb játékerőt képviselő ellenfelekkel szemben és kellő meccsrutint szerez a következő évekre. A Paksi Kézilabda SE tétmérkőzésen legközelebb a 2012-13-as Tolna megyei ötcsapatos, kupa rendszerű bajnokság I.tornáján december 15-én Tamásiban lép pályára.