Hírek röviden

Teadélutánt tartanak a dunakömlődi faluházban hétfőn 14-18 óráig nyugdíjasok számára, ahol kötetlen beszélgetés, sakk, tea, sütemény várja őket.

Kiss Ádám és Litkay Gergely lép fel december 3-án 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ dumaszínház programsorozatának keretében. A jegyek ára 2.500 forint.

Acélosné Solymár Magdolna kézműves kiállítása nyílik hétfőn 17 órakor a kulturális központ kiskiállítójában. Másnap pedig Szabó András ötvös tárlata csábítja az érdeklődőket különleges és egyedi ékszerekkel.

Egervári Sándor meghívta Szabó Jánost, az MVM Paks labdarúgóját a liga-válogatottba.  Egyiptomi edzőtáborozásra készülnek a játékosok, ahol két felkészülési mérkőzést is játszanak. Az egyiket az ottani liga-válogatottal, illetve a másikat egy első osztályú csapattal.

A paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is várja az általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló kisdiákjait hagyományos karácsonyváró foglalkozására december 3-4-5-én az önkormányzat klubhelyiségébe, ahol megismerkedhetnek a tanulók az adventi és karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal. Ezúttal sem marad el az ünnepi dekorációk elkészítése, közben német nyelven felelevenítésre kerülnek a karácsonnyal kapcsolatos fogalmak is.

A nemzetiségek napján december 18-án immár 10. alkalommal rendezik meg a Paksi Úttörők Szövetségével közösen a Sprich Deutsch! német nyelvi vetélkedőt. A verseny helyszíne szintén az önkormányzat klubhelyisége, amelyre ezúttal az általános iskolák német nemzetiségi tanulói mellett meghívást kapnak a Vak Bottyán Gimnázium és a Balogh Antal Általános Iskola és Gimnázium diákjai is.