Hírek röviden

A bajnoki tabella első két helyezettje találkozik a 17. fordulóból előrehozott Alba Fehérvár–Atomerőmű SE rangadón, a mai meccset a SportKlub televízió élőben közvetíti 18.45-kor.

Kedden az egész ország területén esett a hó, emellett Paks és Szekszárd környékén erős széllökésekkel kellett számolnia a közlekedőknek. Noha a szélfúvások enyhültek, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében is havazni fog és ezzel együtt az átlagosnál hidegebb időre kell felkészülnünk. A közútkezelő munkatársai váltott műszakban tisztítják az utakat ahol szükséges.

Magyarországon ötven éve jött létre a nevelőszülői hálózat. Az ebből az alkalomból tartott rendezvényre meghívták azokat akik 15, 20 és 30 éve vállalják a védelembe vett gyermekek felnevelését, írja a fortunaradio.hu. Az elismerésben részesülők között szerepelt a dunakömlődi Hrivik Lászlóné is, aki 15 éve nevelőszülő.

A XX. jubileumi Gastroblues Fesztivál lemezbemutatóját tarják december 8-án a dunakömlődi faluházban. A koncertekkel színesített esten bemutatják az elmúlt 20 év eseményeiről készült kiadványt is. A rendezvényen színpadra lép Rick Wakeman, Julian Sas, a Tűzkerék XT, az Ismerős Arcok, valamint az Elvis emlékzenekar is. A kiadványok, díszdobozban kerülnek kiadásra, kereskedelmi hálózatban nem lehet hozzájuk jutni, viszont a helyszínen beszerezhetőek.