Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paksi Hírnök archív

Pénteken a Paks Kultúrájáért díjas Szaggató Zenekar szórakoztatja a látogatókat az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren berendezett adventi udvarban. Az előadás mellett a faházak továbbra is különleges portékákkal várnak mindenkit.

Egy paksi tehetség, Szabó Sára fiatal festőművész mutatkozik be alkotásaival szülővárosában december 21-én a kulturális központ könyvtár galériájában. A tárlatot 17 órakor megnyitja Gutai István nyugalmazott könyvtárigazgató, a kiállítás megtekinthető január 25-ig.

December 22-én a Café Bongóban a BeatBack zenekar ad koncertet. A négytagú együttes ízelítőt ad a Beatles teljes pályafutásából, a korszakalkotó liverpooli rockzenekar összes lemezéről merítenek dalokat, emellett 13 Stones nóta is felcsendül.

Lenkei István paksi református lelkész gyújtja meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját a dunakömlődi plébánián december 21-én 18 órakor, majd a tolnai Szent Mór Katolikus Iskola színjátszói műsorát láthatják a részvevők Angyali Karácsony címmel. Vasárnap 10 órakor pedig a Magyar Pünkösdi Egyház Paksi Gyülekezetéből hirdet igét dr. Nagy Tamás lelkész a lelki felüdülésre vágyóknak, az istentiszteletet a Kossuth Rádió közvetíti.

Az ünnepek alkalmából a mozi is karácsonyi hangulatba öltözik: pénteken 17 órakor a Karácsony Artúr című mesefilm várja a kicsiket, vasárnap pedig 10 órakor az Égből pottyant Mikulás című matiné.

A Kaposvár elleni nagyarányú győzelem után szombaton Zalaegerszegre utaznak a piros-kékek. A ZTE KK-Atomerőmű SE összecsapás december 22-én 18.30-kor kezdődik, a mérkőzést a Paksi Kistérségi Televízióban vasárnap 17.30-tól felvételről láthatják.