A látogatóközpont a tíz legfurcsább múzeum között

A 10 legfurcsább magyarországi múzeum közé sorolta a paksi atomerőmű látogatóközpontját a Nők Lapja Café. Sőt a http://www.nlcafe.hu/utazas/20130109/10-legfurcsabb-muzeum-magyarorszagon/ oldalon olvasható felsorolás rögtön az atomerőműbeli látogatással kezdődik. „Bár gyerekekkel is el lehet jönni látogatóba, de arra azért nem árt felkészülni, hogy az atomerőmű legizgalmasabb programjai csak tizenhat év fölött látogathatók. Persze lehet elektromos kerékpárral áramot termelni, tájékozódni a világ energiahelyzetéről és animációs modellen meglesni a reaktorok működését, de az igazán pazar program mégis csak az, amikor egy órácskára beleshetünk egy ekkora monstrum működésébe. Ez pedig csak felnőttek számára engedélyezett. Üvegfolyosókról tekinthető meg a vezérlőterem, a turbinacsarnok és az atomreaktorok, és higgyük el nyugodtan, hogy nem könnyen felejtjük az élményt.” – írja a portál.

Megeshet, hogy a szerzőnek Tolna megyei kötődése is van, de ismeretei mindenképpen, mert a tízes listán a Nagydorogi kalap és sipkamúzeum is szerepel. Itt a néhai Stockinger Artúr plébános által összegyűjtött soktucatnyi fejfedő-különlegességet lehet megnézni. Van mongol kucsma, lapp sapka, kolumbiai indián keménykalap és kínai gyereksapka is.

A különleges múzeumok TOP 10-es listájába sorolták még a terényi orsós magnó múzeumot, a budapesti boszorkány-, valamint sziklakórház múzeumot, a balatonedericsi Afrika múzeumot és a Millenáris Parkban látható (?) láthatatlan kiállítást is.