Fabro-borokkal nyitja meg kiállítóterét a különleges lakásműhely

A Bor+Nő tematikus programsorozat keretében csütörtök este a budapesti Flatlab lakásműhelyben mutatkozik be A hónap borászata, a paksi Fabro Pince, írja az MTI. A frissen indult Hónap borászata rendezvény célja, hogy havonta egy kiválasztott pincészetet mutasson be a kezdeményezéshez csatlakozó különleges helyszíneken. A Flatlab például egy kuriózumnak számító lakásműhely a belváros szívében a Kálvin térnél, ahol fiatal tervezők kész munkáiba és munkafolyamataiba tekinthetnek be az érdeklődők.

A Hónap borászata sorozattal elsősorban kevésbé ismert, de megismerésre méltó pincészeteket vagy akár a köztudatban kevésbé élő borvidékeket szeretnének országszerte bemutatni a fogyasztók minél szélesebb körének. A program célja, hogy a fogyasztók rendhagyó környezetben, például egy galériában, színházban, kávézóban, teázóban, főzőiskolában vagy akár egy filmklubban vetítés alatt kóstolhassanak borokat.

A paksi Fabro Pincészet a tolnai borvidéken tevékenykedik, amelynek még nincsenek igazi arcai, azaz jól ismert pincészetei, fogalmazott az MTI-nek Nyulasi Gábriel István szervező, Az Ihatóbb Magyarországért egyesület elnöke megjegyezve, hogy a tolnai terroir a könnyed fehérboroktól a testes, hordós vörösekig képes figyelemre méltó tételeket produkálni. Kiemelte a régebben nagy hírű paksi sillert is: a siller egy reneszánszát élő bortípus, a rosé sötétebb rokona, amelyet hosszabban tartanak héjon – emlékeztetett.

A budapesti szakmai kóstolón a Fabro mellett a bölcskei Molnár Pince és a györkönyi Sarok Pincészet is bemutatkozik, majd csütörtök este elsősorban a nőket megcélozva a Flatlab látja vendégül a Hónap borászatát: a lakásműhelyben hat fiatal tervező nyitja meg közös alkotóterét a Fabro-borok iránt érdeklődők számára.