Programajánló

Fotó: The Houdinis/facebook.com
Fotó: The Houdinis/facebook.com

A ’88-ban Pakson alakult Houdinis és a Pegazusok nem léteznek nevű zenekar lép fel szombaton 22 órakor a Café Bongóban. Most igazán érdemes a koncertekre elővételben jegyet váltani, ugyanis az első 30 vásárló egy Houdinis ereklyét kap ajándékba. A zenekar az első olyan hazai együttes, amely kizárólag angol nyelven írt saját dalokat és most 14 év után ad ismét koncertet. A legendás földalatti együttes 1988-ban alakult Pakson, hét évvel később, 1995-ben oszlott fel, s legutóbb 1999-ben állt színpadon. A három alapító tagja az azóta a Heaven Street Sevenből és a Túlvilág zenekarból ismert dobos, Orbán Gyula (vagy, ahogy mindenki emlegeti: Gyuszi bácsi), a később ugyancsak a Túlvilágban zenélő Gallyas Vilmos (Giles) basszusgitáros és a később egészen 2004-ig a HS7-ben zenélő Balczer Gábor (Cziba) gitáros.

Egyenruhások csapnak össze a hétvégén Pakson: az ASE csarnokban rendezik meg tűzoltók és rendőrök részvételével az ötödik Egyenruhás Nemzetközi Futsal tornát. A március 2-án kezdődő megméretésre a határon túli testvértelepüléseinkről is érkeznek résztvevők. A mérkőzések megtekintése ingyenes.

Szalvéta és articsóka technikával készült alkotások várják az érdeklődőket március 1-jétől április 7-ig a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol Erdélyi Gabriella és Nagyné Tosa Mónika kézművestermékeit csodálhatják meg. Szintén pénteken megy a moziban 19 órától a Menekülés című film, majd szombaton 18 órától a Micimackó.

Jótékonysági bált rendez a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola március 2-án az iskola éttermében. A báli zenét a Tuki Trió szolgáltatja, fellép a Dunaparty Táncklub és Auth Csilla énekesnőnő.