Gutierreznek búcsúznia kell Pakstól

120208_garcia_ase
Fotó: Paksi Hírnök archív

Csütörtökön az Atomerőmű SE Kosárlabda Szakosztály közös megegyezéssel szerződést bontott Enrique Gutierrez Garcia vezetőedzővel. A csapat irányítását egyenlőre Schmidt Béla veszi át a szerdai Szolnok elleni rangadón, olvasható a klub honlapján.

– Az edzővel közösen úgy ítéltük meg, hogy vannak bizonyos dolgok, amik nem működnek a csapatnál. Próbáltuk javítani ezeket az elmúlt hetekben, de nem nagyon sikerült, így arra jutottunk, hogy valamit váltani kell, a csapat frissítést igényel – mondta a BB1.hu-nak Tóth János, az ASE szakosztályvezetője.

Tehát a szakításra azért került sor, mert az utóbbi mérkőzéseken a klub nem olyan teljesítményt nyújtott, amit a vezetőség és a szurkolók elvártak volna. A piros-kékek az alapszakasz utolsó fordulójában Körmenden kaptak ki, a legutóbbi fordulóban pedig a Kaposvári KK-val szemben maradtak alul, immáron a középszakasz első fordulójában.
A spanyol tréner a BB1.hu-nak nyilatkozva elárulta, érezte, hogy a karácsonyi szünet környékén gödörben voltak, de aztán – a kupát és a bajnokságot is beleértve – zsinórban kilenc meccset nyertek, amit kedvező előjelnek tekintett. Elfogadja a klub döntését, de véleménye szerint a magyar játékosoknak is többet kellett volna a közösbe tennie, ennek ellenére csak jó emlékekkel hagyja el Paksot.