Hírek röviden

Pakson tartja a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete Magyarország jobban teljesít… címmel országjáró kerekasztal-beszélgetését március 21-én a Csengey Dénes Kulturális Központ nagyklubjában. A program vendégei Fónagy János parlamenti államtitkár, Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója. A kerekasztal-beszélgetést Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri tiszteletbeli elnöke, országgyűlési képviselője vezeti.

Hamarosan megnyílik a Városi Múzeum legújabb időszaki kiállítása Természetből otthonunkba – A gyékény, vessző és nád felhasználása egy paraszti udvarban címmel. A március 26-án induló tárlat mellett várják óvodások, általános iskolások és középiskolások jelentkezését húsvéti foglalkozásokra. A programokon a tojásfestés hagyományaival, a tojás szimbolikájával, a díszítő motívumokkal és jelentésükkel, a tojásfestő növényekkel és a különböző díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az intézmény honlapjáról az is kiderül, hogy ismét megszervezik nyári életmód táborukat is.

Kedden 17 órakor Kavalkád címmel az Atomfoltosok Foltvarró Klub tagjainak munkáiból nyílik kiállítás a Csengey Dénes Kulturális Központ kiskiállítójában.

Csak egy tested van, szeresd címmel Silye Gabriella táplálkozás szakértő tart ingyenes előadást a Közkincs Szabadegyetem szervezésében március 26-án 18 órakor a Csengeyben. Április 4-én pedig a Cenzúrázott egészség írója, dr. Lenkey Gábor beszél a házban szintén ingyenes előadás keretében 18 órakor a betegségnek tűnő állapotokról.

Látogatást tett Tóth Ferenc kormánymegbízottnál Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója. A találkozón az új atomerőművi blokk(ok) tervezett létesítésének előkészítéséről volt szó. Az egyeztetésen részt vett Mittler István, a cég kommunikációs vezetője és László-Varga Zsuzsanna, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. A felek úgy határoztak, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek majd a projekt előrehaladásáról, a jövőbeli tervekről. Nagy Sándor nemrégiben az ESZI-ben is előadást tartott diákoknak a bővítési tervekről.

Politikai alkut kötött az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért a paksi bővítés felfüggesztéséről és a megújuló energiaforrások erőteljesebb támogatásáról a minap.