Sztárvendégek a Bezerédj esten

A Bezerédj Általános Iskola és Diákotthon 120 éves fennállása alkalmából ünnepi gálaestet tart március 22-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az iskola jelenlegi tanulói mellett fellépnek olyan öregdiákok is, akik azóta a hazai nagyszínpadon is ismert és elismert előadóművészekké váltak. Többek között a Budapesti Operettszínház primadonnája, Károly Katalin. Családjában apai ágon mindenki zenész, édesapja paksi zongoratanár. Katalin már alig háromévesen zongorához ült és énekelt, tizenévesen Pécsre került, ahol művészeti szakközépiskolában tanult, majd a Zeneművészeti Főiskolán diplomázott magánének szakon. Ma zenei vezető a kecskeméti színházban, párhuzamosan a Nemzeti Színház zenei munkatársa.

A fellépők között szerepel Tóth Viktor is, aki a fiatal magyar jazz-generáció egyik legtehetségesebb tagja – írja róla a sajtó, Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz-lemeze díjat nyerte el, 2011-ben pedig a Fidelio országos szavazásán a 2010-es év jazz személyiségének választották. A szaxofonos saját magát mégis egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

Az est további sztárvendége Enyedi Sugárka, aki rendszeres meghívottja és fellépője képzőművészeti performance-oknak és kiemelkedő kortárs költők szerzői estjeinek. Eddigi zenekarai között a szextett és az éteri hangzású dob-bőgő-ének formáció is szerepelt. Évek óta komponál saját dalokat. A Jazz Junior – 2000 ifjúsági jazzversenyen harmadik díjat kapott, 2001-ben pedig a Magyar Rádió Garay Attila Nemzetközi Jazzének Versenyén elnyerte az Al Jarreau vezette zsűri Különdíját.