Böde lett a meccs hőse

- Böde még a Fehérvári úti pályán. Azóta a Ferencvárosnál rúgja a bőrt. Fotó: Paksi Hírnök archív
– Böde még a Fehérvári úti pályán. Azóta a Ferencvárosnál rúgja a bőrt. Fotó: Paksi Hírnök archív

A magyar labdarúgó-válogatott 1:1-es döntetlent ért el Törökország vendégeként a világbajnoki selejtezősorozatban kedden Isztambulban. Hazai részről a mérkőzés hőse a paksi nevelésű csatár, Böde Dániel volt, aki válogatott tétmérkőzésén három perccel a becserélése után gólt szerzett. A törökök Burak Yilmaz révén a 62. percben szereztek vezetést, majd a csereként beálló Böde Dániel a 71. percben egyenlített.

Egyébként magyar csapat még sosem nyert tétmérkőzést Törökországban, de barátságos meccsen is 29 éve sikerült legutóbb. Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese ezzel a döntetlennel hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtött, és továbbra is a D csoport második helyén áll a vb-ezüstérmes hollandok mögött. A vb-selejtező következő, szeptemberi körében Románia vendége lesz.

Bödére nem csak a Ferencváros szurkolói, a paksiak is büszkék lehetnek:hiszen a Madocsai Messi névre keresztelt futballista a 2010/2011-es szezonban a Paksi FC színeiben robbant be a magyar futballba, ahol az akkor 25 éves játékos 24 mérkőzésen 15 gólt szerzett. A zöld-fehérek az idény végeztével ezüstérmet szereztek az NB I-ben, és kiléphettek az európai kupaporondra, ahol egyedüli magyar csapatként három párharcban is helyt álltak.