Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Időszakos kiállítás nyílt március 26-án a Városi Múzeumban Természetből otthonunkba címmel. A tárlat témája a gyékény, vessző és nád felhasználása egy paraszti udvarban. A látogatókat június 2-ig várják.

Charity, azaz adománygyűjtő boltot nyit Pakson a Tescóban március 29-én a Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok És Oktatási Alapítvány, amely egyebek mellett segítőkutyákkal gyermekek fejlesztésén dolgozik.

Idén két időpontban lehet kihelyezni a zöldhulladékokat és a háztartásokban felhalmozott lomot Pakson. A zöldjárat április 8-án, a lomtalanítási akció április 15-én indul a településen, hangzott el a TelePaks híradójában.

Nagyon kevés élelmiszer-adomány érkezett, ezért csak szerényen ünnepelnek húsvétkor a Segítők Házában, írja a fortunaradio.hu. Továbbra is várják a felajánlásokat.

Játékos ismerkedő délutánra várja a szülőket és jövendő óvodásokat a Vörösmarty utcai óvoda március 27-én 15:30-ra.

Az álmok valóra váltásáról és ezek gátjairól tart előadást Bagdi Bella március 29-én 18 órakor zenés estjén a Csengey Dénes Kulturális Központban.

A Föld napja alkalmából rajzpályázatot hirdet óvodásoknak, általános iskolásoknak a szemét újrahasznosításáról az ÖKO Munkacsoport Alapítvány. Ebben a témában várják a pályamunkákat: a műveket tetszőleges technikát alkalmazva A/4-s vagy A/3-s méretben kell elkészíteni és a pályamunkákat jeligével kell ellátni. További információ az okoalapitvany@gmail.com címen.