Hírek röviden

Későbbre halasztották a rossz időjárás miatt a növénycserét a kertbarátok. Az eredetileg tervezett helyszínen, a tüdőgondozó udvarán tartja a magvak, cserepes és kerti virágok csereberéjét a Paksi Kertbarátok Egyesülete, de nem ezen a hét végén, hanem április 20-án 10 és 15 óra között.

Kiskunhalas környékén rendezték meg az idei kétnapos tájfutó Maccabi Kupát. A rendezvényen több mint 10 ország 450 versenyzője indult, a Paksi SE 19 fővel képviseltette magát a szombati közép, és a vasárnapi normál távon. A két nap összetettje alapján három dobogós eredmény született: Kiss Gábor első, Lénárt Viktória második helyezést ért el, a dobogó harmadik fokára pedig Debreceni Szabolcs állhatott mezőnyében.

Négy éve kezdték meg a lakótelepi tömbbelsők felújítását, három már kész, most tervezik a negyediket, az Árnyas és Fenyves utca által határolt részt. A munka a zöldfelületek és a burkolatok felújításán túl a közvilágítás, a vízelvezetés modernizálását, utcabútorok kihelyezését, parkolók kialakítását is magában foglalja. Ennél a tömbnél egy játszótér felújítására is sor kerül. A munka – egy lakossági fórumot követően – várhatóan a nyáron elkezdődik és év végére befejeződik.

Két jelölés érkezett az Arany Rozmaring Díjra. A jelölési időszak lezárult, a döntés a Német Nemzetiségi Önkormányzat áprilisi ülésén születik. Mint ismeretes, a nemzetiségi önkormányzat által alapított Arany Rozmaring Díjat azok kaphatják meg, akik sokat tesznek a német kultúra megtartásáért, ápolásáért Pakson. A díjat a német nemzetiségi napon június 1-jén adják át.