Hírek röviden

A DC Dunakom Plusz Kft-re hívatkozva arról tájékoztatott a fortunaradio.hu, hogy idén április 15-től 19-ig lesz lomtalanítási akció Pakson. Az építési hulladékot, autógumikat nem viszik el. Elektronikus hulladékot külön kell kihelyezni, a zöld hulladék gyűjtése külön időpontban történik, amelyről írásban értesítik a lakosságot.

Passiójátékot ad elő egy németkéri fiatalokból álló csoport április 7-én a 10 órási nagymisén a Jézus szíve nagytemplomban.

Gyorsan eldőlt az ASE körmendi vendégszereplésének eredménye (67:93). Körülményesen, lassan és pontatlanul játszott a Körmend, így teljesen megérdemelt volt a taktikusabban, jobban kosarazó Paks fölényes sikere, írja a méltató szavakat a Vas Nép Online. – Nagyon örülök, hogy morálisan ismét olyan hozzáállásban játszott a csapat, mint a kupamérkőzéseken – nyilatkozta a mérkőzés után a piros-kékek trénere, Schmidt Béla.

A Roszatom orosz atomenergetikai konszern több magyarországi rendezvényen is bemutatja a paksi atomerőmű bővítéséhez szánt legmodernebb technológiáját azzal a céllal, hogy tenderkiírás esetén a magyar beszállítók ismerjék a kapcsolódási lehetőségeket, írja a hvg.hu. Az új típusú 3+ generációs, 1200 megawattos reaktort kifejlesztő szentpétervári atomenergia-projekt főmérnöke a Budapesti Műszaki Egyetemen is előadást tart.

Kisiskolások részére hirdet pályázatot a költészet napja alkalmából Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központ. József Attila – Altató című versének egy versszakát kell lerajzolni illetve az ábrázolt versszakot leírni. Az elkészült műveken kérik a név és az osztály feltüntetését. Az alkotásokat április 10-ig lehet benyújtani.

Kesik Gabriella múzeumpedagógus és munkatársai mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményét és tartanak foglalkozást a gyerekek számára a Paksi Képtárban április 5-én. Izgalmas történetek, eredeti műtárgyak a múzeum gyűjteményéből és históriás történeti kalandozások várják a diákokat és pedagógusokat. Időpont 14 óra és 15.30 között.

A Kulturális Központok Országos Szövetsége április 17-18-án Pakson tartja tavaszi konferenciáját és tisztújító közgyűlését. A szakmai találkozó előadói között szerepel dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Beke Márton, a Kultúráért Felelős Államtitkárság Közművelődési Főosztályának vezetője és Bubics Ádám divízióvezető is.

A 15 éves ÖKO Munkacsoport Alapítvány meghívására Paksra látogat Zsoldos Árpád ornitológus, a Kossuth Rádió hajnalonta jelentkező hangvadásza. Az érdeklődőket a városháza nagytermébe várják április 29-én 17 órakor a szakértő ingyenes előadására.