Paks is a Google Street View-n

Városunkat is végigfotózta a Google autója a magyarul Utcaképnek keresztelt szolgáltatáshoz. Most, hogy a magyar hatóságok megegyeztek a szolgáltatást működtető keresőcéggel és elhárultak a jogi akadályok, bárki végigmehet virtuálisan Paks főutcáján.

streetview

A Google autója Pakson a főutca mellett bejárta az ipari parkot, a Sárgödör teret és Dunakömlődöt is, de itt Lussoniumig már nem mertek felkapaszkodni. Betévedtek egy garázssorra és a Vasút utcába is. Csámpa és Gyapa néhány utcáját is feltérképezték, Cseresznyést talán egy későbbi időpontban fotózzák majd.

Ahogy az index.hu is megírta: a Street View 2007-es indulása óta a Google-autók világszerte több mint nyolcmillió kilométert fényképeztek végig, így készült el 44 ország több mint 3000 városának virtuálisan bejárható internetes térképe. A Google-autók 2011-ben és 2012-ben jártak Magyarországon. A hatóságok engedélyével idén május 13-án térnek vissza az utakra, hogy aktualizálják a két éve elkészített fotókat.

A szolgáltatás a terkep.google.hu oldalon érhető el. Itt a térkép bal oldalán megjelenő sárga figurát húzzuk rá arra a pontra, ahol az utcaképet szeretnénk megnézni. Ha rákattintunk a sárga figurára, akkor a térképen kékkel jelennek meg azok az utcák, amelyek szerepelnek a szolgáltatásban.