A Paksi Képtár kiállítása az M1-en

A Paksi Képtár tárlata fotográfiákkal, installációkkal, printekkel és videókkal. - Fotó: Molnár Gyula
A Paksi Képtár tárlata fotográfiákkal, installációkkal, printekkel és videókkal. – Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Képtár konceptuális művészetet bemutató különleges tárlatát tűzte műsorára az M1 televízió Kortárs című hétfői adása. A művészeti magazin alapvetően a hazai kortárs képzőművészet és vizuális kortárs kultúra – design, építészet, belsőépítészet, fotó, divattervezés, formatervezés – legérdekesebb, legszínvonalasabb projektjeit mutatja be hétről hétre. Giró-Szász Kriszta műsorvezető ezúttal Paksra látogatott.

A Konceptualizmus ma című tárlathoz hasonló, átfogó válogatás még nem volt Magyarországon. Több mint hetven művészi identitás mutatkozik be, kilencven alkotás sorakozik a képtár kiállítótereiben. Festmények, objektek, fotográfiák, installációk, printek, videók és szöveges munkák alkotják a kiállítást, fogalmazott korábban Tatai Erzsébet művészettörténész, a kiállítás kurátora az MTI-nek.

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Az alkotások közül kiemelte Kaszás Tamás és Loránt Anikó közös installációját, amelyet még nem mutattak be Magyarországon. Hasonló csemege Bak Imre három 70-es évekből származó grafikája is, amelyeket valószínűleg sokan nem láttak még. A tárlat június 2-ig látható a Paksi Képtárban.