A hét programjai

Fotó: www.facebook.com/Zoran
Fotó: www.facebook.com/Zoran

Tavaszi turnéja keretében ad koncertet más nagyobb városok mellett Pakson is Zorán május 14-én 19 órakor a kulturális központban. A Belgrádban született 70 éves énekes-gitáros a hatvanas évek óta jelen van a magyarországi zenészpályán. A Metro és a Taurus együttes korábbi tagja 1977 óta már több mint húsz szólólemezt adott ki, őszre duettlemezt is tervez régi és új dalokkal. Ezekből ad ízelítőt.

Vár minden érdeklődőt a Városi Múzeum a Természetből otthonunkba – A gyékény, vessző és nád felhasználása egy paraszti udvarban című időszaki kiállításhoz kapcsolódó játszóházi foglalkozásra. Május 15-17. és május 27-31. között a kukorica felhasználásával ismerkedhetnek és rafiából kosarat készíthetnek a diákok. A foglalkozáson való részvétel díja ötven forint, érdeklődni a 06-20-883-03-73-as telefonszámon lehet.

Váczi Györgyné különleges mézeskalácsainak és Váczi Helga féldrágakő ékszereinek kiállítását tartják szerdán 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtár galériájában. Közreműködik a Vetővirág népzenei együttes.

A hét második felében a filmek szerelmeseinek kedveznek. A régi magyar filmek kedvelőit szerdán 17 órakor a Dunakömlődi Faluházba várják, az izgalmas thrillerek rajongóit pedig ugyanezen a napon 19 órára a Csengeybe a Hallgatás szabályai című filmre.Ugyanebben az időpontban pénteken a kulturális központban az Emberrablás című mozit vetítik.