Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Május 18-án egész napos programsorozatra várják a kikapcsolódni vágyókat a szezonnyitó Duna-parti halászléfőző versenyre. A halárusítás már hajnalban megkezdődik a Táncsics utca végén, Vas Antal bárkájánál reggel 6-tól. A hagyományos Duna-koszorúzás a kompról 9.45-kor lesz, ekkor ingyenes kompjárat indul. Beszédet 10 órakor mond Hajdú János polgármester, a főzőverseny eredményhirdetését pedig 13 órakor tartják. Előtte és utána gyermek- és kulturális programok várják az érdeklődőket a Duna-korzón. Az idei szezonnyitó programjában a város polgárai, civilszervezetei is bemutatkozási lehetőséget kapnak: több formáció vállalkozott a fellépésre, így igazán tartalmas lesz a május 18-i rendezvény. Megjelenik a zene, a tánc és a sport egyaránt. Az egész napos rendezvényt a tehetségkutató versenyt nyert énekes, Pál Dénes műsora zárja, ami 18 órakor kezdődik. A programról bővebben is olvashatnak a paks.hu oldalon az Eseménynaptár menüpont alatt.

A címvédő Szolnoki Olaj legutóbb nyerni tudott az Atomerőmű SE ellen, így 2:1-es előnybe került az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. A visszavágó hazai pályán következik pénteken 19 órakor Pakson.

Történelminek mondható győzelmet aratott ennek a bajnokságnak az őszén az MVM Paks a Debrecen ellen, ráadásul idegenben, ez is mutatja, hogy az ellenfél sem legyőzhetetlen. Ismét bravúrt vihet véghez a zöld-fehér gárda, amely pénteken 19 órára várja a DVSC-t.

Vasárnap a Pokoli futamot, pénteken az Emberrablás című thrillert vetítik 19 órától a Csengey Dénes Kulturális Központban.