Hírek röviden

Az áramszolgáltatótól kapott tájékoztatás szerint hálózatkorszerűsítési és karbantartási munkák miatt áramszünet lesz Paks-Biritó területén – a sertéstelepen és Forrásmajorban – június 6-án 12 óra 30 perctől 14 óra 30 percig.

Javában folynak a Duna-projekt Tolna megyei töltésszakaszát érintő fejlesztések. A gátakon eközben fennakadások jelentkezhetnek a közlekedésben. Az érintett települések között szerepel Paks is. A területileg illetékes vízügyi igazgatóságtól kapott információ szerint Paks külterületén az 59+604-62+900 kilométerszelvények között május végétől augusztus végéig, míg a 66+539-84+720 közötti szakaszon május végétől szeptember végéig nem szabad a töltést használni. A Duna parti üdülőtulajdonosok számára a kivitelezés alatt is – a kivitelezővel egyeztetett módon – biztosítva lesz az ingatlanok megközelítése.

Közeledik a nyári, száraz időszak, amikor az erdei avar- és tűlevélréteg könnyen lángra kap. Sok esetben tarló, nád és kerti hulladék égetéséből is nagy kiterjedésű tüzek keletkeznek. Éppen ezért ezek égetését sok helyen szabályozzák helyi rendeletek. Jogszabály rendelkezik arról is, hogy aki ilyen természetű tűzgyújtást tervez, annak 24 órával korábban be kell jelenteni a területileg illetékes tűzoltó parancsnoksághoz.