Hírek röviden

Jogszabályi változások miatt a jogharmonizáció érdekében Paks Város Önkormányzata új rendeletet alkotott, tájékoztatott Wessely Gábor sajtóreferens. E hónaptól kezdve fokozottan figyelnek azon építési tevékenységekre, amelyek nem építési engedélykötelesek, de településképi szempontból jelentősek. Emiatt kérik az építkezőket, hogy bármilyen munka megkezdése előtt tájékozódjanak a polgármesteri hivatal műszaki osztályán személyesen, vagy a 75/500-500-as telefonszámon. Érdeklődjenek arról, hogy a tervezett munkák önkormányzati engedélykötelesek-e vagy sem.

Több települési önkormányzatot megkeresett a Robotica Kft. móri partnercége, hogy az általa kínált munkalehetőséget adja közre. Eszerint varrónőket keresnek; előny az ipari varrógépen szerzett tapasztalat. Kétműszakos, nyolcórás munkát kínálnak Móron, stabil vállalatnál, versenyképes fizetéssel, utazási költségtérítéssel, szállás biztosításával. Fényképes önéletrajzzal lehet jelentkezni – fizetési igény megadásával – e-mailben Paks tárgymegjelöléssel, a hirdetes@tiszacipogyar.hu címen.

A súlyos árvízhelyzetre való tekintettel az MSZP Paksi Helyi Szervezete minden pártpolitikai aktivitását felfüggeszti mindaddig, amíg az országot fenyegető veszélyhelyzet el nem hárul. A Paksi MSZP arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a hivatásos védelmi szervekkel együttműködve a következő napokban minden mozgósítható eszközzel segítsék az árvíz sújtotta településeken élőket – hangzik a szervezet közleményében.