Hírek röviden

Streetball lesz Pakson június 15-én szombaton a lakótelepi strand előtti területen, írta meg a fortunaradio.hu. Háromfős csapatok jelentkezését várják korosztályi megkötés nélkül, fiúk-lányok, férfiak-nők, családok vegyesen alkothatnak egy-egy csapatot. A jelentkezéseket a www.streetballnet.hu internetes oldalon adhatják le.

Az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete és a Paksi Erdélyi Baráti Kör a Legendák földjén járunk című program bemutató eseményére várja a gyerekeket, szülőket, érdeklődőket június 12-én. 13.30-kor a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola könyvtárában, 18 órakor pedig a Csengey Dénes Kulturális Központban hallgathatják meg az előadást, amelynek vendége Fazakas Szabolcs.

Hét alkotó részvételével zajlik június 17-től június 28-ig a Paksi Képtárban a művésztelep, amely kiállítással zárul. Az idei alkotótelep Szabó Dezső, Kaszás Tamás, Szabó Ádám, Szinyova Gergő, Károlyi Zsigmond, Pacsika Rudolf és Csató Máté részvételével zajlik.

A kulturális központ drámapedagógiai szakmai továbbképzést szervez bentlakásos tábori formában óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, iskolai könyvtárosok számára. A 30 órás kurzusra június 30-ig várják a jelentkezéseket, a nevezési lap letölthető az intézmény honlapjáról.