Hírek röviden

A Duna Televízión a Nemzetközi Gastroblues Fesztivál elmúlt húsz évének legjobb pillanatait összefoglaló műsorral jelentkeznek kedden 22:50 perckor.

A Perfect-Tímár Mix elnevezésű ötfős magyar gárda legeredményesebb tagja, a paksi Várszegi Balázs nagyszerű teljesítményével magára vonta egy olasz televízió figyelmét egy itáliai horgászversenyen, számol be a fortunaradio.hu. A Velence mellett megrendezett Horgász Világbajnokságon 29 ország legjobb klubcsapatai mérték össze tudásukat és a helyi versenyző gyenge szereplését látva az olasz televíziós stáb a magyar fiatalember sikereit közvetítette. Paksi sportos siker még, hogy hét bronzérmet szereztek tájfutóink hétvégén a Horvátországban rendezett nemzetközi Thermenland Open kupaversenyen.

Újraindult a kompközlekedés a Duna több szakaszán – közölte internetes oldalán a Magyar Közút Zrt. Útinform szolgálata hétfőn. Paks és Géderlak között is ismét jár a komp.

Tolna megye 23 településén, összesen 4300 hektáron kezdődik meg a szúnyoggyérítés – áll a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleményében. Kifejezetten a jelenlegi árvízi helyzet következményének sokasodnak meg a vérszívók, ezért fokozott beavatkozásra van szükség.