Hírek röviden

Zárva tart a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Kincskereső Gyermekkönyvtár július 1. és augusztus 12. között. Júliusban a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtára várja az olvasókat.

Feloldották a hajózási zárlatot szerda reggel 8 órakor a Duna főágában a teljes magyarországi szakaszon – erről a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden közleményben tájékoztatott. Először június 14-én oldották fel a zárlatot a folyónak a szlovák-magyar határ menti szakaszán. Ezt követően Budapestig, majd Paksig szűnt meg a korlátozás.

A kulturális központ augusztus 1-15. között karbantartás és nagytakarítás miatt zárva tart. Könyvtárában augusztusban szünetel a kölcsönzés. A Dunakömlődi Faluház pedig július 22-től augusztus 9-ig tart zárva.

Július 1-je a köztisztviselők, kormánytisztviselők napja Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény. A hivatalok aznap – 2001 óta – zárva tartanak. Az egészségügyi intézményekben is munkaszüneti nap július 1-je, a Semmelweis-nap. Pakson ekkor a rendelések szünetelnek, a sürgősségi betegellátást az ügyelet biztosítja.

Aktuálissá vált az újabb szúnyogirtás Pakson, értesült a Fortuna Rádió. Június 20-án csütörtökön földi – rossz idő esetén egy nappal később -, június 27-én csütörtökön pedig légi és földi irtás is lesz.