Hírek röviden

A kép csak illusztráció. - Fotó: Paksi Hírnök archív
A kép csak illusztráció. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Színes Szent Iván éji programokkal várja június 27-én az Erzsébet Nagy Szálloda a kikapcsolódni vágyókat. Az Operaház énekeseinek közreműködésével musical koncerttel egybekötött grillvacsorát tartanak, a belépő ára 3900 forint.

A közelmúltban két versenyen is sikerrel szerepeltek a Fabro Pincészet borai, adta hírül a Fortuna Rádió. Monoron, a családi borok versenyén a kékfrankossal aranyérmet, két másik borukkal ezüstérmet szereztek, emellett kiváló eredményt értek el a neves Vinagora Borgálán is. Hazánk egyik legrangosabb nemzetközi bormegmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny június közepén zajlik és az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a hazai és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. Az erős mezőnyben a Fabro két ezüstérmet szerzett az 560 leadott minta közül.

Földi és légi szúnyogirtást tart a DC Dunakom Plusz Kft. június 27-én. A légi napnyugta előtt másfél órával, a földi pedig a napnyugtát követően lesz. Rossz idő esetén június 28-ra, vagy 29-re halasztják a munkát.

Két újabb tárolókamra építéséhez kezd a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. Bátaapátiban, írja a fortunaradio.hu. A nemzeti radioaktív-hulladéktárolóban két kamra korábban már elkészült, egyet üzembe is helyeztek. A tervek szerint idén októberben folytatódik a munka, de más kialakítású, helytakarékosabb kamrák készülnek.