Hírek röviden

Fotó: Antóni Józsefné
Fotó: Antóni Józsefné

A Vak Bottyán Gimnázium V. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata ezüstérmet szerzett a június 16-19-én Debrecenben megrendezett diákolimpia országos döntőn. A torna All Star csapatába a paksiak közül Antóni Csanád került be. – Ritka az ilyen jó szellemű, a csapatsiker érdekében az egyéni dicsőséget félretenni képes banda, akik ennyire akarják a győzelmet. Büszke vagyok a fiúkra és az általuk nyújtott teljesítményre – mondta az eredményre reflektálva Nagy László edző.

Felkészülési mérkőzésen 5:0-ra győzött az MVM Paks labdarúgócsapata a Kalocsa ellen. A zöld-fehérek a 43. percben szerezték meg a vezetést Könyves révén, majd a második félidőben Vayer belőtt egy tizenegyest, Mészáros távolról vette be a kaput, Juhász megpattanó lövés után volt eredményes, a végeredményt pedig Pap állította be. További hír a klub háza tájáról, hogy Győrben tárgyalóasztalhoz ült Klement Tibor, a Győri ETO FC és Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezető igazgatója Lázok János ügyében. A focista átigazolásáról nem született döntés a jövő héten folytatódnak a megbeszélések, írta meg a hatharom.hu. Közben a paksiak Kecskemétről magukhoz csábítanák Hullám Attila középpályást.

A paksi hegyközség tagjai tettek látogatást pénteken a zalai borvidéken, adta hírül a zaol.hu. A borászok főként arra voltak kíváncsiak, milyen speciális fajták teremnek Zalában. A csapat neves pincészetek után Zalakarosra is ellátogatott.

Ismét bizonyítottak a Celőke Mezőföldi Íjász Egyesület versenyzői az Országos Terep Bajnokságon. Kun Aliz az Eb bronzérmest is legyőzve első lett vadász reflex kategóriában, a férfiaknál ugyanitt Gyetvai Attilai és Makai János az első, második helyen osztoztak, írja a teol.hu. Makai Róbert aranyérmet nyert long bow kategóriában.

Megkezdődnek a klubkoncertek a 21. Gastroblues Fesztivál alkalmával. Hétfő este a Bese Dóra és barátai elnevezésű formáció szórakoztatja a közönséget.