Hírek röviden

A Szelidi-tó Amatőr Strandröplabda Bajnokság első fordulóját július 9-én rendezték. A versenyen 17 csapat vett részt, közöttük paksi trió is. A Bérdi Kata, Peti Ákos és Moró Attila alkotta csapat nyolc győzelmet aratva, vereség nélkül nyerte meg a kupát.

Július 15-ig lehet jelentkezni, de máris több mint 30 nevezője van a negyedik dunakömlődi halászléfőző versenynek. A programra július 20-án kerül sor a falunapi programok keretében, a faluház melletti parkolóban. Főzőhelyenként három kilogramm pontyot biztosítanak a jelentkezőknek.

A Zalaegerszeget elhagyó Baki Gergely az Atomerőműnél kosárlabdázik tovább. A 26 éves, 195 centiméter magas bedobó 14 éves kora óta valamennyi korosztályos válogatottban szerepet kapott.

A földmunkák és a betonozás biztosan a hazai cégeké lesz, ha az orosz Roszatom nyeri meg a paksi bővítésre az év végéig ígért tendert – nyilatkozta a Gazdasági Rádiónak a cég kommunikációs igazgatója, Szergej Novikov.

Nyári életmódtáborba várja a jelentkezőket a Paksi Városi Múzeum. Idén három turnusra várják a gyerekeket: a tábor résztvevői a kézműves foglalkozások és kirándulás során bepillantást nyerhetnek az ókori és középkori élet mindennapjaiba. Július 29-től az egyiptomi, augusztus 5-től a római, 12-től pedig a reneszánsz kultúra titkaiba.